Vuit joves i un únic propòsit: fer que l’estiu 2022 fos inoblidable per a ells i… per a centenars d’infants i joves al Senegal i a Mèxic.

Durant el mes de juliol, aquests educadors i educadores han viscut i han fet viure uns dies plens de riures, jocs, balls i moments de convivència als més petits, col·laborant amb monitors i monitores d’aquells països. Van començar la seva formació el passat mes de febrer i avui, en tornar, són ells qui ens comparteixen el que ha suposat aquesta vivència i com els ha marcat.

“Aquesta experiència no podia haver estat millor i no perquè no hi hagin hagut dificultats, dubtes o pors, sinó perquè m’ha deixat dins una marca ben bonica. Tot i que t’ho pots imaginar, fins que no ho trepitges i t’ho mires sense por, no hi has arribat”

“M’emporto una mirada menys preocupada, agobiada o estressada. Admiro la seva capacitat d’acollida i les ganes de viure en present”

“M’ha sorprès haver viscut aquesta experiència amb mi, me’n sento orgullosa. Del projecte m’ha sorprès el seu concepte de família i del país, la Fe”

Alba Pérez, Senegal, educadora social

 

“La meva experiència ha sigut increïble. Ha superat expectatives. El cor és molt gran i, per sort, hi ha molt lloc per estimar”

“Allà he comprès que ni les fronteres ni les distàncies ens fan diferents”

“M’ha sorprès la meva capacitat d’adaptació i la gent que fa possible aquest projecte a Mèxic… Com t’acull la gent en aquell país!”

Anna Pla, Mexicali, mestra de primària

 

“L’acollida de la família amb qui la meva companya i jo vam viure, i la de la comunitat, van ser genials. Em va permetre conèixer més la realitat.”

“He après que tot és més fàcil i que som nosaltres qui ho fem difícil. Es pot ser feliç i sentir-te a casa en només un sol dia. He fruït i sentit intensament en tot el que feia”

Sònia Escañuela, Tijuana, mestra d’infantil

 

“Ha sigut una experiència inspiradora i positiva, que m’ha permès créixer i conèixer una cultura, gent i maneres de fer.”

“La relació amb la resta de voluntàries ha estat molt bona. Durant el voluntariat ens hem seguit veient, així que ens hem anat vivint el canvi en nosaltres i les vivències que hem tingut”

“M’emporto molta gent i maneres de fer, ganes i inspiració”

Eloi Capdevila, Mexicali, professor de secundària

 

“M’emporto molt aprenentatge en tots els sentits. He après a improvisar, a seguir endavant tot i les dificultats trobades. Crec que he deixat uns nens i nenes que han viscut un estiu feliç i diferent, tenint en compte les seves realitats i contextos personals”

“Ha estat un voluntariat dur: m’ha sorprès la meva capacitat de lluita, de persistència i de perseverança”

Helena Muñoz, Ensenada, mestra de primària

 

“Repetiria l’experiència sense cap mena de dubte”

“La formació que vam rebre abans de marxar va ser adequada i ens va ajudar a cohesionar-nos com a grup abans de marxar, i així tenir una bona xarxa de suport entre nosaltres una vegada vam ser allà. El fet de ser pocs ens va ajudar a cuidar-nos entre nosaltres”

“M’emporto el fluir i afluixar, aprendre que no cal tenir el control de tot perquè les coses surtin bé. Crec que he deixat una mica d’organització i de consciència que la responsabilitat és compartida, no només de qui faci de coordinador”

Mireia Carmona, Mexicali, mestra de primària

 

“Ha estat un voluntariat d’improvisació i d’adaptació”

“Som un gran equip i ara un grup d’amics. En especial, la meva companya, 24/7 juntes”

“M’ha sorprès la capacitat que he tingut d’adaptació i de triar què fer en cada moment pensant en els infants i joves. Del país, m’ha sorprès les grans contradiccions en què viuen”

Berta Llopis, Ensenada, mestra de primària

 

“He après altres maneres de treballar, de fruir, de valorar altres coses… I crec que he deixat esforç i planificació”

“L’equip de Tijuana, els tíos i tías, són treballadors, preparats, un bon equip en general! Les activitats estaven força organitzades i programades”

“Tenia moltes ganes de repetir aquesta experiència. La primera vegada fa tres estius va ser molt positiva, va crear un gran impacte en mi. Tenia por de no tornar a gaudir de la mateixa manera però no puc estar més feliç de tot el que he viscut aquest estiu… amb ganes de tornar-hi aviat!”

Laia Torres, Tijuana, mestra d’infantil

Col·labora