Aquests dies se celebra la 15ena edició dels seminaris de formació per al professorat de les Escoles Pies de l’Àfrica de l’Oest. Els seminaris duren 3 dies i ofereixen eines pedagògiques per a la millora de l’ensenyament de les matèries de llengües i ciències. Des de la pandèmia de la Covid-19 els seminaris s’han fet virtualment i han permès d’introduir l’alfabetització en eines TIC per al professorat.

A les zones rurals del Senegal, on es troben moltes de les escoles pies del país, només el 47.7% de la població té accés a l’electricitat. Els docents, que en la seva majoria només compten amb l’educació primària, no han tingut accés a ordinadors i treballen amb fitxes en paper. Es tracta d’un projecte històric que ha estat possible gràcies a la contribució inestimable d’un grup de docents de la UPF i gràcies al finançament de la UPF Solidària, Dipsalut i els Ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Calella i Olot.

El projecte ha incrementat el seu abast internacional des de l’any passat amb la introducció dels docents de l’escola pia d’educació secundària a la localitat de Daloa (Costa d’Ivori) i ha garantit durant 15 anys consecutius la formació contínua del professorat, la millora dels equipaments informàtics i de les eines docents a disposició dels equips locals.

Des de Camins acompanyem aquesta iniciativa que compta amb molts finals feliços: al Senegal el nivell d’aprovats a la primària és només del 62%. A les escoles pies és d’entre el 98% i el 100%.